f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Оголошення Комітету з присудження Премії імені Фелікса Соболєва Комітет з присудження премії імені Фелікса Соболєва НСКУ

07.09.2024

Комітет з присудження премії імені Фелікса Соболєва Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) оголошує конкурс на здобуття Премії імені Фелікса Соболєва 2024 року – за значний внесок у розвиток наукового та документального кіно, вагомі досягнення в неігровому кіно.

Премія присуджується кінематографістам лише за завершені та оприлюднені оригінальні кінотвори у неігровому виді кіномистецтві, а саме науково-просвітницькому та документальному кіно, позначені високим професіоналізмом, новаторством, створені протягом останніх двох років та які здобули широке громадське визнання. Премія може присуджуватися за окремий кінотвір та за вагомий внесок у світове та українське неігрове кіно. Премія може бути присуджена громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, як окремим діячам кінематографії, так і групі митців (або творчим колективам).

При висуванні твору правовласник вказує його автора, або колектив авторів – не більше трьох осіб. Не допускається включення до колективу претендентів на здобуття Премії осіб, які в процесі підготовки виконували адміністративні, організаційні або консультативні функції.

Пропозиції щодо кандидатів на здобуття Премії 2024 року подаються до Національної спілки кінематографістів України (Київ, вул. Саксаганського, 6. Тел. 287-75-57) творчими спілками, кіностудіями, мистецькими закладами, Національною академією наук, науковими та творчими громадськими організаціями, засобами масової інформації, діючими лауреатами даної премії, а також безпосередньо членами Комітету з премії Фелікса Соболєва до 9 вересня поточного року.

До НСКУ подають наступні документи щодо претендентів на здобуття Премії:

- клопотання про присудження Премії з мотивацією висунення на її здобуття за підписом керівника;

- коротку біографічну довідку та творчу характеристику кандидата(тів) на здобуття Премії;

- рецензії та відгуки преси на творчість кандидата(тів), його (їх) твір (твори), висунутий на здобуття Премії;

- твір (твори) на сучасних технічних носіях.