f y
Національна спілка кінематографістів України

Книги

Книга, як документ, свідоцтво того, що виставковий проект відбувся «Польоти уві сні і наяву»

22.05.2021

Andrey Alferov

Книга, як документ, свідоцтво того, що виставковий проект відбувся. Три роки моєї роботи вилилися у велику мультимедійну виставку «Польоти уві сні і наяву» в Довженко-Центр: Dovzhenko Centre, а тепер зафіксовані ще й на папері: фотографії, свідчення, дослідження, документи, спогади, дизайн (Aliona Solomadina). Тут не просто про культовий фільм Романа Балаяна. Знімаючи про себе і своє оточення, як великий автор, Балаян зафіксував епоху і людини в ній. А отже, розкриваючи його світ, ми розкрили час (застою), який, вочевидь, нікуди не пішов.

Як не пішла самотність, лише примножина; про місто Київ, в якому Роман Балаян живе і яка у нього в кожному фільмі присутня. Навіть там, де міста в кадрі немає взагалі; про людей, що вчилися дихати в безповітряному просторі, які отримали життя вічне в балаянівському всесвіті.

Тексти в цій книзі зібрані, крім моїх власних, написані: Тиберій Сілваші, Ivan Kozlenko, Олександром Роднянським, Володимир Войтенко, Мілою Новікової, Марія Храпачёва, Антон Логов, Evgueni Galperine, Кантемиром Балаговим, Sergiy Trymbach, Надія Заварова, Олегом Меньшиковим, Сергій Буковський. ..

https://www.facebook.com/andrey.alferov