f y
Національна спілка кінематографістів України

Статті

92 роки тому, в Києві на Куренівці народився Анатолій Кузнєцов, автор відомого романа-документу "Бабин Яр".

04.09.2021

Станіслав Цалік

НСКУ, письменик, сценарист

Взагалі-то він написав багато прозових творів і кіносценаріїв, але саме "Бабин Яр" став книгою його життя - саме заради публікації повного тексту цього роману (який у Москві видали у скороченому і понівеченому цензурою вигляді) він втік з СРСР. Вихід на Заході справжнього "Бабиного Яру", його переклади на десятки мов стали світовою сенсацією...


Прикро, але вулиці Кузнєцова на Куренівці досі нема. Але нині є можливість виправити ситуацію - триває громадське обговорення (голосування) на сайті КМДА за посиланням https://forum.kyivcity.gov.ua/projects/view.php Пропозиція вже схвалена Комісією з перейменувань вулиць. Підтримайте її своїм "так" та/або зробіть репост. Якщо лінк не завантажується (коли там багато відвідувачів), зробіть це пізніше.

PS. Йдеться про розташовану на Куренівці (проти стадіону "Спартак") вулицю Дмитрівську - не ту, що біля цирку, а ту, що на Куренівці (їхні назви дублюються). Важливо, щоби вулиця Кузнєцова з'явилася саме на його рідній Куренівці, де він жив і яку описав у своєму "Бабиному Ярі". Дякую.

https://www.facebook.com/writers.ukr