f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Новини від Координаційної ради територіальних осередків НСКУ

20.09.2024

Кінематографічне життя активно розвивається у містах, де є наші осередки та актив спілки. Велика радість в Одеському відділенні НСКУ: вибороли в муніципальному конкурсі соціальних проектів для громадських та творчих організацій 2 гранти. Для організації психологічної допомоги воїнам ЗСУ, що перебувають на лікуванні, та родинам переселенців кінематографісти Одеси готують творчі зустрічі та фільми земляків для перегляду з метою адаптації цієї категорії людей. Також будуть готуватися 2 документальні короткометражні фільми про тих захисників, імена яких увічнені на алеї слави героїв.

19 вересня відбулися збори Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України, перше зібрання після того як відлетів у засвіти багаторічний незмінний очільник осередку Юліан Яковина. Головою осередку обрано Ольгу Терешкун. Вітаємо!

Сьогодні, 20 вересня, відкрився 5-ий Карпатський Гірський Міжнародний Кінофестиваль (CMIFF) в місті Ужгород, який присвячений темі гір, екології та туризму. Географія країн, учасники яких надали фільми вражає: Велика Британія, Чехія, США, Австралія, Німеччина, Польща, Словаччина, Канада, Аргентина, Литва, Бельгія, Франція, Австрія. Оргкомітет відібрав до показу 6 повнометражних та 11 короткометражних документальних фільмів, 6 ігрових короткометражних та 6 анімаційних стрічок. Дякуємо В'ячеславові Єгорову – голові Закарпатської фільмокомісії і усій команді організаторів за результативну роботу.

Голова Координаційної ради територіальних осередків Валентина Слобода.