f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ТРИДЦЯТЬ ГОДИН СВЯТА

29.05.2024

«Рік Параджанова» - так, на честь 100-річчя видатного майстра кіно, оголосило ЮНЕСКО поточні дванадцять місяців У січні відбулися з цієї нагоди урочистості в Києві, на травень прийшовся візит видатних митців нашого кіномистецтва та керівників Національної спілки кінематографістів України до Одеси.

Лише тридцять годин тривав цей візит, але вкрай напружена та ділова підготовка з боку організаторів акції – Одеського відділення НСКУ, Одеської кіностудії, за підтримки Одеської міської ради, - дала свої чималі плоди.

Творчі зустрічі легендарної зірки екрану Лариси Кадочникової, демонстрація фільмів про Параджанова та власно легендарної стрічки «Тіні забутих предків», змістовні виступи кінознавця Сергія Тримбача та режисера Олеся Саніна, їх участь, разом із Сергієм Борденюком та Валентиною Слободою у «Круглому столі» фахівців, що проходив у Міжнародному гуманітарному університеті – все це знайшло свого вдячного глядача та слухача серед наших земляків. А традиційна для Одеси гостинність до друзів-колег з Киева та Дніпра викликала у них просто відверте захоплення.

Фото: С.Борденюк, С.Тримбач, Є.Женін, Г.Дочева.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=861864585970317&set=pcb.861867292636713