f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

У вівторок 6 лютого в Талліннському кінотеатрі Artis починається ретроспектива до 100-річчя Сергія Параджанова.

04.02.2024

Jan Levchenko

журналіст

Там покажуть не лише всесвітньо відомі «Тіні», «Саят-Нову» та «Ашик-Керіб», яких і потрібно дивитися на великому екрані, а й короткометражки, складені із проб до незнятих картин.

Вступну лекцію на відкритті, а також на показі нереалізованих задумів 7 лютого читатиме Sergiy Trymbach - історик українського кіно, сценарист, у минулому голова спілки кінематографістів України та ключовий фахівець у спадок Параджанова.

Поговорили із Сергієм напередодні його приїзду. Дякую Artur Veeber та Таня Мюлбейєр за допомогу в організації інтерв'ю. Якщо коротко, такі розмови – велике щастя, яке так часто дарує мені робота. Ми спілкувалися по стільниковому зв'язку, тому що в квартирі мого співрозмовника не було електрики, а отже інтернету - у Києві це, на жаль, елемент повсякденного життя. Тому розмова погано записалася на слабкий вбудований мікрофон у ноутбуці і подекуди відновлювалась по пам'яті. Але все вийшло. Занадто важливе спілкування для мене, щоб дати йому зникнути.

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach

https://www.facebook.com/jan.levchenko

ИНТЕРВЬЮ RUS.POSTIMEES ⟩ Гений новой Украины: крупнейший специалист по кино Восточной Европы представит в Таллинне уникальную программу

https://rus.postimees.ee/7952252/intervyu-rus-postimees-geniy-novoy-ukrainy-krupneyshiy-specialist-po-kino-vostochnoy-evropy-predstavit-v-tallinne-unikalnuyu-programmu?fbclid=IwAR3R5T70q8P8wwYlVseXAHaYVF40wOEiQjEY0p_HxAGxq3bbmIJytYmZg3k