f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Відбір проєктів для презентації на Берлінале

12.01.2024

Продовжується прийом заявок від українських продюсерів на участь у Європейському кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю у 2024 році.

Національна Спілка Кінематографістів України (НСКУ) в партнерстві з Українським інститутом приймає заявки від українських продюсерів на участь в Європейському кіноринку (European Film Market) Берлінського міжнародного кінофестивалю у лютому 2024 року.

Відправити заявку на участь можна за посиланням https://forms.gle/wHE9r8suKtG9BZBq9 до 18 січня (включно).

Учасники мають відповідати таким критеріям: 

  • від 3 років професійного досвіду 
  • вільне володіння англійською мовою 
  • до участі в конкурсі допускаються продюсери, які спродюсували хоча б 1 повнометражну стрічку у копродукції, а також мають проекти у розробці для яких шукають міжнародних партнерів. 
  • компанія учасника базується та працює в Україні

Перевага надаватиметься членам НСКУ, проте можливості участі у програмі будуть відкриті також для 3-х продюсерів, які ще не є членами НСКУ.

За результатами конкурсу буде відібрано до 10 українських продюсерів (ігрового та документального кіно), які зможуть представити свої проекти та сервіси в рамках спеціальної події Європейського Кіноринку для пошуку можливостей для міжнародної співпраці. В межах активностей запланованих НСКУ, відбудеться дискусійна панель разом із представниками міжнародної кіноіндустрії, де детально обговорюватимуть можливості копродукції та шляхи залучення іноземного кіновиробництва. Учасникам будуть покриті витрати на участь в програмі (проїзд та проживання. Результати відбору будуть оголошені наприкінці січня.

Європейський кіноринок (European Film Market) Берлінського міжнародного кінофестивалю є однією з ключових подій для професіоналів кіногалузі зі всього світу. У 2024 році EFM відбудеться з 15 по 21 лютого.