f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Святкує свій День народження Ірма Вітовська-Ванца

31.12.2023

30.12.2023.

Сьогодні святкує свій День народження Ірма Вітовська-Ванца- Заслужена артистка України, володарка багатьох вітчизняних та міжнародних кіно-та театральних премій. Талановита, інтелігентна, красива. А ще дуже уважна до потреб інших волонтерка, яка, в ці тяжкі для своєї країни часи, робить чимало добрих справ.

На мій погляд, Ірма Вітовська-Ванца - достойний приклад для багатьох і, в першу чергу, для молодих акторів та актрис. Приклад цілковитої відданості професії і щирої поваги до кожного, з ким їй доводиться співпрацювати на кіно-та театральних майданчиках.

Як продюсер я мала щастя спостерігати і за дивовижними перевтіленнями Ірми, і за тим, якою уважною до інших (від гримера і костюмера до адміністратора або водія) вона залишається на майданчику

На самому початку російської збройної агресії проти України Ірма принципово відмовилася від співпраці з російськими кіновиробниками: "Війна — це не дружба між народами", "У митців має бути свідома громадянська позиція" І у неї є своя непохитна громадянська позиція, а ще глибока та щира любов до своєї країни...

Дорога Ірмо! Дозвольте і від себе, і від Національної Спілки кінематографістів України поздоровити Вас з Днем народження і побажати здоров'я та щастя Вам і всім Вашим дорогим та близьким.

Нехай ніколи Вас не покидає Натхнення.

Нехай кожна нова роль приносить задоволення.

Нехай сценарії надихають, а режисери будуть гідні Вашого таланту.

І нехай ніколи не вщухають гучні оплески поціновувачів Вашого таланту в Україні та за її межами.

Валерія Іваненко - продюсер, голова комісії з інформаційної політики НСКУ.