f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Прес-реліз: Рада ветеранів НСКУ відновила свою діяльність

03.12.2023

29 листопада 2023 року незмінний і незамінний голова Ради ветеранів НСКУ Георгій Давиденко запросив на довгоочікувану зустріч старше і поважне покоління кінематографістів. Атмосфера зустрічі була радісною і схвильованою, адже період суспільного життя спілчан був перерваний широкомасштабним російським вторгненням в Україну. Але завдяки хоробрим та мужнім воїнам, що стоять на захисті України, у нас з’явилась реальна можливість провести дружню зустріч під дахом рідного Будинку кіно.

Голова Ради ветеранів НСКУ Георгій Іванович Давиденко, як завжди жвавий і впевнений, добре пам’ятає всіх ветеранів поіменно. Життя – штука цікава, але швидкоплинна і, нажаль, ми все частіше промовляємо: «вічна пам’ять» колегам і друзям, що пішли в засвіти, тому звичайно доречною була хвилина мовчання на їхню честь.

І все ж, цього вечора до ветеранського осередку пристала достатня кількість відомих та талановитих – тих, хто протягом десятиліть збагачував своїми творами український кінематограф.

Новообраний голова НСКУ Сергій Борденюк нагадав про важливу складову своєї виборчої програми, в якій зазначена особлива увага до налагодження соціальної допомоги всім ветеранам екранних мистецтв.

Важливою подією у порядку денному стали вибори активу Ради ветеранів НСКУ. На пропозицію переобрати керівні органи Ради, ветерани затвердили той же склад, який працював донині, а кінорежисер Георгій Іванович Давиденко був знов одноголосно переобраний на наступний термін головою Ради. Його заступниками були переобрані організатори кіновиробництва Людмила Шейкіна та Ірина Юркова, а секретарем Ради - кінорежисер Жанна Бебешко.

Під час зустрічі відбувся перегляд нарису про відому кінознавицю Валентину Слободян, яка є авторкою багатьох книжок про кінематографічний рух в Україні у минулі роки.

Також Георгій Давиденко вручив тим, хто відсвяткував свій ювілей, почесні грамоти і квіти.

Наступна зустріч ветеранів НСКУ призначена на 20 грудня 2023 року.

Прес-служба НСКУ