f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Станіслав Цалик:Пилип Селігей - "Українська мова у 2222 році"

02.12.2023

Станислав Цалик

pisarz, scenarzysta,

Członek Ukraińskiej Akademii Filmowej,

Stowarzyszenia Dziennikarzy Europejskich

ТІЛЬКИ ЧЕСНО, ви замислювалися, якою буде українська мова за 200 років? Я - ні. Але ж погодьтеся: 200 років тому вона була не такою, як нині (та що там 200, навіть 30 років тому), тож і за 200 наступних теж зміниться. Але як саме? Українську мову досліджують переважно в її нинішньому стані, охоче фокусуються на фемінітивах, натомість прогнозування залишається в розфокусі.

Я від учора маю неймовірно цікаву лектуру - книжку Пилипа Селігея "Українська мова у 2222 році. Вступ до лінгвофутурології", яка щойно побачила світ. Читається як захопливий детектив. Ми ж звикли, що коли автор - доктор філологічних наук, то виклад буде сухим, академічним, а через частокіл важкої термінології не кожен проб'ється... Не той випадок! Автор орієнтувався не тільки на філологів і футурологів, але й на ширше коло читачів - і вдало знайшов золоту середину.

А тепер - головне... Думаєте, зараз почнеться пісня про ціну, знижки і тому подібні приємності? Облиште! Все набагато цікавіше. Зірки склалися так, що книжку можна скачати безкоштовно. Читайте і насолоджуйтеся (моя щира порада). Посилання та скани змісту покладу в коментарях. P.S. Зробите репост - збільшите коло вдячних читачів!

https://www.facebook.com/writers.ukr