f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Запрошуємо до участі у другому українському міжнародному кінофестивалі “ПТАХ”, що проходить у Великій Британії.

06.11.2023

Фестиваль було створено влітку 2022 року. У січні 2023 року він з успіхом пройшов у різних містах Великобританії.

Фестиваль «ПТАХ» підтримали депутати Парламенту Великої Британії, зірки телебачення та кіно, кінематографісти та дистриб'ютори, міська влада Брайтону, телевізійний медіахолдинг LatestTV.

З українського боку Фестиваль було підтримано Національною спілкою кінематографістів України та Міністерством культури та інформаційної політики України.

У перший проведення Фестивалю з боку України було представлено фільми: «Клондайк", "Будинок Слово», «Незакінчений Роман", "Мати Апостолів", "Чому я живий", "Базиль" та багато інших (всього в програму було відібрано більше 45-и фільмів)

Фестиваль з успіхом та широким розголосом проходив на протязі дев’яти днів у чудових залах Брайтону, Шорему та Лондону. Крім того, у 2023 році пройшло декілька додаткових фестивальних подій, таких, як покази на днях біженців, під час святкування Дня Соборності України та в День вшанування пам'яті жертв Голокосту.

Фестиваль широко висвітлювався медіа Великобританії за допомогою репортажів та прямих ефірів ВВС з майданчиків фестивалю, інтерв'ю з директоркою фестивалю Наталею Вальдою та різноманітних відеосюжетів на Latest TV (thelatest.co.uk)

На регулярній основі по різних телеканалах Великобританії транслюється телевізійна програма Наталії Вальди, в якій йде мова про фільми представлені на фестивалі, що допомагає британцям у сприйнятті українського кіно.

Цього року кілька прем'єр фестивалю пройдуть у Picturehouse (кінотеатри класу «Одеон»), у Брайтоні, Шоремі, Кардіфі та Лондоні, на BBC та Latest TV.

Цьогорічна тема фестивалю: "Українська культура та ментальність у контексті Європейської", тож загальний тематичний наголос буде ставитись на історії України, її культурі та на долях тих історичних постатей, які вплинули на загальноєвропейський розвиток.

Дедлайн подачі робіт для участі у ІІ PTAKH UIFF 2023-2024 - 10 листопада 18:00 за київським часом.

Безкоштовна подача за кодом UKRAINIANS на FilmFreeway: https://filmfreeway.com/UkrainianFilmFestivalsinUK

Також, за окремою згодою, деякі фільми будуть показані по британському телебаченню.

Посилання на тогорічний трейлер фестивалю: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid033qpujgbuEA6Xbb8YBnfukZbQUCUrph7oJ1oPep5wZqRqVxbYdwStsm

GGkXM7taTol&id=100000921369474

Долучайтеся до групи фестивалю на Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100084795506751

Кінофестивалі роблять фільми, тож чекаємо на ваши роботи. Підтримуємо та поширюємо українське кіно!