f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вітаємо видатного українського кіноконструктора Анатолія КОКУША з днем народження!

18.10.2023

Культові сцени Матриці та Титаніка. Як до відомих голівудських фільмів доклали руку українці.

Якби не ці винаходи та робота українців, то світ ніколи б не побачив деякі культові сцени голлівудських фільмів такими, якими ми їх пам’ятаємо і захоплюємося. Які технічні рішення для кіно вигадали українці, і навіть отримали за них Оскар, і які точно гідні називатися кіносимволами України.

Далі:

https://vikna.tv/video/lyudy/yak-ukrayinczi-stvoryuvaly-vynahody-dlya-kino/

Національна спілка кінематографістів України вітає з 72-м днем народження видатного українського кіноконструктора Анатолія Якимовича Кокуша! Багаторазовий володар Оскарів вніс неоціненний за розмахом технологічний внесок в розвиток української та світової кіноіндустрії! Національна спілка кінематографістів України пам'ятає Анатолія Акимовича Кокуша як багаторічного члена Правління НСКУ. Його скромна поведінка та небагатослів'я були прикрашені вичерпним знанням кінематографічного буття та інтелектуальною влучністю! Бажаємо міцного здоров'я, гарного настрою, талановитих і щирих послідовників! Наше вітання Вашій родині, друзям та колегам!   

Kokush U.crane FullHD

Документальна кінокартина "Кокуш. U. crane",розповідає про життя і творчість Анатолія Кокуша. Цей фільм має довести глядачу, що цілеспрямованість та наполеглевість сприяє досягненню будь-яких творчих цілей та світовому визнанню. Фільм переслідує ідею довести українському глядачеві, що наша країна багата на таланти.Це історія українського кінематографа, яка надихає та надає приклад для молодих кінематографістів розвиватися та інтегруватися у світову спільноту.

https://www.youtube.com/watch?v=Vv4_VyrpAWw