f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

На Варшавському МКФ відбулась прем’єра української історичної драми «БожеВільні»

15.10.2023

Валерія Іваненко

НСКУ, продюсер

Ну, що ж! Приймаємо вітання!

Наш фільм «БожеВільні / Diagnosis: Dissent», що змагався за приз у конкурсній програмі Competition 1−2 – конкурсній програмі перших і других повнометражних робіт молодих режисерів, отримав спеціальну відзнаку «Special mention» від журі 39-го Варшавського міжнародного кінофестивалю. Щиро вітаю режисера Дениса Тарасова, всіх причетних до створення фільму, всю нашу чудову команду з нагородою!

https://www.facebook.com/valeria8828

Національна спілка кінематографістів України вітає знімальну групу «БожеВільні / Diagnosis: Dissent» з творчою перемогою! Бажаємо крокувати і надалі до європейських і світових висот, демонструючи великий кінематографічний хист, приваблюючи європейське та світове суспільство до України,, її культури та безмежного потенціалу.

Фільм розповідає історію простої молодої людини, яка жила в СРСР в 70-ті роки ХХ сторіччя і яку запроторили до психіатричної лікарні через любов до забороненої в ті часи західної рок-музики.

Далі:

https://detector.media/infospace/article/218084/2023-10-14-na-varshavskomu-mkf-vidbulas-premiera-ukrainskoi-istorychnoi-dramy-bozhevilni/

Завершився Варшавський міжнародний кінофестиваль: українські фільми здобули нагороди у двох конкурсах

За результатами 39-го Варшавського міжнародного кінофестивалю нагороду за найкращий повнометражний документальний фільм отримали режисери словацько-чесько-української копродукційної стрічки "Фотофобія", а фільм "БожеВільні" отримав спеціальну відзнаку у конкурсній програмі перших і других повнометражних робіт молодих режисерів "Competition 1-2".

Про це повідомляє Держкіно.

https://espreso.tv/zavershivsya-varshavskiy-mizhnarodniy-kinofestival-ukrainski-filmi-zdobuli-nagorodi-u-dvokh-konkursakh

«Ти не можеш протестувати, бо ти не заарештований. Ти не можеш захищатися, бо тебе визнали психічно хворим…»

Представляємо міжнародний трейлер фільму “БожеВільні”, герої якої в 70-ті роки ХХ сторіччя стикаються з найстрашнішим винаходом тоталітарної радянської системи - з так званою "каральною психіатрією". «БожеВільні» - це перший ігровий фільм в світовому кіно де висвітлюється ця ганебна сторінка історії СРСР.

https://film.ua/uk/news/2692?fbclid=IwAR0K9i3UkagrGwjpZYl9kRs7wM4XnSaXb2JJ5Odz0nN4uxVPVv17Qn0qRgg