f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ІХ з'їзд НСКУ завершив свою роботу.

11.10.2023

Шановні спілчани! Шановна кіноспільнота України!

Рівно на 16.00.  11 жовтня 2023 р. Блакитна вітальня Будинку кіно була вщерть заповнена делегатами з'їзду. Спочатку  рахували підняті руки "за", "проти", "утримався". Кворум є! Далі ліс рук без великих вагань і дискусій визнав з'їзд в межах установчих правил, і таким же чином затвердив результати лічильної комісії.

Денис Іванов прибув на другий завершальний день з'їзду в гарному настрої. ZOOM не мав зауважень, Одеський, Івано-Франківський та інші осередки доброзичливо стежили з інтернет-вікон і піднімали руки при голосуванні.

Голова президії ІХ з'їзду Станіслав Сукненко, як і 5 жовтня, вдало регулював процес. До того ж відбулись незначні зміни у Правлінні та Секретаріаті, що не гальмувало процес прийняття усіх рішень. Результати протоколів Секретаріат НСКУ повідомить і прес-служба опублікує їх для майже 800 спілчан.

Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк завершувальною фразою підкреслив, що різниця у голосах не має для нього значення. Всі рівні перед результатами голосування, і у гарному настрої всі спілчани вирушають у слідуючий термін, який повинен бути цікавим і корисним і для молоді, і для українських асів європейського та світового кінематографа, не забуваючи про старше покоління фундаторів екранних мистецтв України.

Далі - Мінюст для офіційного затвердження висновків ІХ зїзду НСКУ відповідно законодавства України.

Прес-служба НСКУ