f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

500 ДНІВ ПРОТИСТОЯННЯ ОРДІ...

08.07.2023

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

500 днів і ночей. Які іноді видаються суцільною ніччю, під небом, де замість оспіваних Кантом зір диявольські креслення ракетних траєкторій.

А власне які там 500 днів?! усе це почалося так давно... Коли говорити уже про часи расєйської гімперії - точкою відліку є 13 листопада 1708 року, коли війська під проводом меншикова і за наказом гівноперстного петра ("Це той первий, що розпинав Нашу Україну") увійшли до гетьманської столиці, Батурина, і винищили усіх, від найстаршого до найменшеньких. Усіх! Щоби знаку не було, щоби згадки і гадки жодної не було - ні про яку свободу, ні про яку незалежність народу, що живе на цій благословенній землі.

Тож нині - це продовження війни, яку, коли за початок її взяти Батуринську різанину, триває вже біля 115 тисяч днів і ночей. Тільки тепер московитами править не "перве", будемо сподіватися, а вже посліднє опудало, воно ж пугало і страхіття усього світу.

От ся наволоч діє так само, як колись у Батурині, тільки тепер їх метою є нищення вже тотальне - всієї України, і всіх українців. Нищать дітей, сотні діток загинули, тисячі вивезено на "нєобозрімиє", будь вони прокляті навіки, простори рашистські.

Господи, порятуй наших діток, спаси і захисти! І поможи, Господи, нашим воїнам перемогти і навіки поховати московську гімперську драконію, поодбивавши всі її клешні і усі її бридкі, потворні голови!

Фото українського хлопчика, автор мені невідомий. Дитино, рости великий і пам'ятай от сі часи, коли вирішувалося: бути чи не бути Україні, жити чи не жити українцям.