f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Довженко-Центр : ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ НАТАЛІЇ

30.05.2023

Довженко-Центр відновлює покази у KINO42 та запрошує усіх на ретроспективу української режисерки анімаційного кіно Наталії Марченкової.

Назва програми звертається одночасно і до приводу (пані Наталя народилась 1 червня), і до одного з найвідоміших мультфільмів авторки, «День народження Юлії». Під час ретроспективи глядачі, зокрема, вперше побачать альтернативний фінал цього загадкового мультфільму, який не увійшов у версію 1994 року, але, на щастя, зберігся у режисерки.

Наталія Марченкова почала свою кар’єру в анімації, як художниця-мультиплікаторка. Близько 20 років вона оживлювала на екрані героїв фільмів Ірини Гурвич, Давида Черкаського, Єфрема Пружанського, Євгена Сивоконя й багатьох інших класиків.

Як режисерка, Наталія Марченкова стала справжньою майстринею абсурдистської анімації з унікальним парадоксальним поглядом на буденні речі та особливим впізнаваним гумором.

Запрошуємо вас у дивовижний анімаційний світ Наталії Марченкової, де коти опівночі варять каву та складають вірші, коні розмовляють французькою, картопля з'ясовує стосунки з ножем, а звичайна київська школярка іде у підземне царство мертвих, щоб забрати у колишнього свою душу.

Далі:

https://www.facebook.com/dovzhenko.centre