f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Журнал "Кіно-Театр": інтерв`ю кінорежисера Азада Сафарова

23.03.2023

Журнал "Кіно-Театр"

Азад Сафаров, один із режисерів і лінійний продюсер документального фільму "Будинок зі скалок", номінанта на "Оскар" від України, розповів про фільм в інтерв’ю УНІАН:

- "Будинок зі скалок" — фільм не зовсім про війну Росії з Україною, а про дітей, які опинилися у складних обставинах і мусять вести свою "війну", про їхні сподівання, розчарування, долі. Про те, якими люди виростають без любові.

Але після церемонії вручення кінопремії Оскар є стійке відчуття, що начебто аполітичний Голлівуд розгледів у картині політику. Чи це відчуття має під собою підґрунтя? Які настрої вирували за лаштунками?

- Важко сказати, що було за лаштунками. Журі голосує з 2 березня до 7 березня. Ми їх не знаємо. Ми знаємо, що до нас під час церемонії підходили продюсери і казали, що ми точно маємо перемогти, адже вони бачили наш фільм. Також важливо, що наша команда — це данці, шведи та фіни, які дуже добре розбираються в документальному кіно. Зокрема, данська школа документалістики вважається однією з найкращих. Вони були майже впевнені, що ми переможемо.

Далі:

https://www.facebook.com/photo?fbid=700078188641851&set=a.566861141963557