f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ЩО РОБЛЯТЬ РОСІЙСЬКІ ЛІБЕРАЛЬНІ ПРОПАГАНДИСТИ В УКРАЇНІ?

08.03.2023

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

ЗА ПОТУРАННЯ ЧИМАЛОЇ КІЛЬКОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ЖУРНАЛІСТІВ. ЯКІ ЗАЛЕДВЕ СВІДОМОСТІ НЕ ВТРАЧАЮТЬ ВІД ЗАХВАТУ, ПОБАЧИВШИ ЧЕРГОВОГО ЛІБЕРАЛЬНОГО МИСЛІТЄЛЯ: АХ, КАКОЙ ЖЕ УМНИЙ. ДА І ПА-РУСКІ ПАГАВАРІТЬ КАК-ТО ЛЬОГШЕЙ, І УЖ КАК ПРІЯТНЄЙ.

Ви не знаєте, що роблять ті ліберали? Я скажу: вони готують нас до повторення сценарію, колись зреалізованого після смерті сталіна. Тоді усю провину за злочини режиму склали на так званого вождя, вкупі з Берією («культ лічності», так це називалось). Отак і тепер - чи не увесь ю-туб зайнятий русскіми ліберальними красно- і борзомовцями, які старанно промальовують сценаріус, за яким уся дурня трапилась із-за одного дурня - решту бєс попутал.

Ці нібито опозиційні діячі (які усе програли і проср-и у самій расєє) щоденно і багатогодинно оповідають нам про Путіна, Кремль, Росію… Україну і українців теж згадують, але вельми епізодично - не про них же йдеться. Йдеться про те, що винуватцем усіх бід Росії нині є Путін і тільки Путін, решта є жертвами, решта є гнобленими і нещасними. Уся проблема: якимось чином прибрати Путіна - і «всьо образуєцца»!

Звісно, усе це не говориться прямо, ця ідеологічна конструкція тоне у морі словес,- тоне, але ж виринає у підсумку.

Досвід історії говорить про те, що ніц, нічого, в принципі, не зміниться. Колись Надєжда Мандельштам, вдова геніального поета, убитого сталінським режимом, сказала дуже точну фразу: «Дєло нє в Сталінє, дєло в нас!». Покаятись треба - і не тільки Путіну, про нього що говорити? Покаятись усьому російському народові, який нині так азартно, так охоче підтримує існуючий режим і війну проти України.

Каятись треба і російським ліберальним діячам, чия опозиційність завжди закінчувалась, як відомо, на питанні про Україну і українців. І чия поступливість, готовність іти на компроміси із самим дияволом, сприяла ствердженню сил пекла в країні.

Тільки ж нині ті опозиціонери, які програли все і вся, навчають нас, українців, як нам жити і як нам забути про існування Путіна, як тільки його здихаються. А далі - далі «будєт усьо путьом», себто по Путіну. І Сталіну. За тією ж логікою: русскіє всє чудесні люди, їм просто не щастить з керівниками.

Усе ж, рано чи пізно, а доведеться росіянам каятись. Інакше їх історія так і котитиметься кривавими дорогами.

Дєло не в Путіні, справа - у вас самих.

Тільки ж і про нас. Ось вмикаю ю-туб канал, і бачу таку собі Наталю Влащенко. Звісно, що в компанії з черговим «опозиціонером» от расеі. Будуть довго і натхненно розказувати про негідника і злочинця путіна (наче це треба доводити). Ісчо нємного - і єво убєрут, і тада возрадуємся. І воссоєдінімся опять в братствє с вєлікім і магучім расєйскім народом (про це, звичайно, у підтексті, легкими натяками). Ну, он, етот народ, нємножко нас убіваєт сєводня і даже насілуєт, і рукоплєщєт кремлядской сволочі. Но ето бистра прайдьот - только би путіна куда-нібудь атправіть восвоясі.

Про Україну, звісно, нецікаво - ні досліднику таємниць кремлядських махінацій, ні Влащенко. Ну справді, што тут может бить інтєрєсного?... То лі дєло рускій мір і ево будущєє, пузир якого треба постійно піддувати. Та й самого кремлядського фюрерка підкачувать, щоби не опав і не упав...

Усе це було би смішно, якби не величезна українська аудиторія, яка продовжує усе це «хавать». Нас що, як і у попередні десятиліття влаштовує те, що ми є інформаційною окраїною? Окраїною для нас самих (не для всіх, слава Богу, але ж для багатьох), і для російських політиканствующих многодумців…

Див. мою статтю «СПРАВА НЕ В СТАЛІНІ / ПУТІНІ, СПРАВА В ВАС...» - Media Forum, 5 березня 2023.- https://uacenter.media/.../123132-serg-y-trimbach-smert....

На фото: карикатура, автор Олексій Кустовський

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach