f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre: Головне не гаяти часу...

21.02.2023

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre

21 лютого – визначений законом останній день, коли Держкіно мало підписати контракт з переможницею конкурсу на посаду Гендиректора Довженко-Центру Оленою Гончарук.

До останнього дня Держкіно не надавало контракт на ознайомлення, що суперечить трудовому законодавству, згідно з яким умови встановлюються угодою сторін.

Одразу після судового засідання у справі про оскарження наказу Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру Олена Гончарук поїхала у Держкіно ознайомлюватися із своїми правами та обов’язками на посаді гендиректора, що визначені 20-сторінковим контрактом та додатками до нього. Ще раз підкреслимо, що сьогодні переможниця конкурсу побачила контракт, який визначає її діяльність на 5 років, уперше.

Наріжним каменем розбіжностей стали пункти контракту, що зобов’язують Олену Гончарук виконати реорганізацію та виділ частини колекції, а також упродовж 15 днів внести в реєстр новий статут Довженко-Центру, докорінно змінений Держкіно.

Це не лише унеможливлює реалізацію програми розвитку Центру, яка перемогла в конкурсі і основним завданням якої значиться “забезпечити недоторканність Національного центру Олександра Довженка та основу для його сталого функціонування”, а й суперечить умовам оголошеного конкурсу – конкурс оголошувався на Довженко-Центр в його нинішньому статусі, як кіноархівної та кінодослідної інституції, діяльність якої має некомерційний характер.

Після обґрунтованих аргументів з боку представників Довженко-Центру Держкіно погодилося надіслати контракт для повноцінного ознайомлення та внесення коментарів і відповідно перенести дату його підписання.

Утім, перенесення термінів підписання не є скасуванням результатів конкурсу чи підставою для визнання конкурсу таким, що не відбувся.

https://www.facebook.com/dovzhenko.centre

https://www.facebook.com/ukrkino

Держкіно не підписало контракт з переможницею конкурсу на посаду керівника Довженко-Центру Оленою Гончарук

https://life.pravda.com.ua/culture/2023/02/21/252962/