f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Закордонне представництво Українського інституту

22.01.2023

Ukrainian Institute - Український інститут

Німеччина стане першою країною, в якій відкриється закордонне представництво Українського інституту! Запрошуємо до команди!

«Безпрецедентна увага світу до України відкриває нові можливості для культурної дипломатії. Стратегією Українського інституту передбачене заснування закордонних філій у ключових європейських країнах, над чим наша команда тривалий час тісно працює з МЗС та посольствами України. Розуміючи нагальність викликів, спричинених повномасштабним вторгненням Росії, ми розробили перехідну модель представництва – проєктного офісу, який стартує вже зараз, а з часом розвинеться до повноцінної філії Українського інституту в Німеччині», – переконаний Volodymyr Sheiko, генеральний директор Українського інституту.

Німеччина є однією з пріоритетних країн діяльності Українського інституту та є важливим європейським партнером України. Офіс у Берліні сприятиме кращому розумінню України в німецькому суспільстві та популяризуватиме українську культуру. Ми впевнені, що «м’яка сила» - це ключ до ширшої військової, економічної та гуманітарної підтримки.

Заснування та відкриття представництва стало можливим завдяки тристоронній співпраці між Українським інститутом, Ґете-Інститутом (Goethe-Institut) та Alliance for Open Society International (фундацією «Відкрите суспільство») за сприяння Ukrainische Botschaft in Berlin / Посольство України у ФРН та Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine. У 2023 році команда представництва складатиметься з трьох осіб: керівника, проєктного менеджера та комунікаційного менеджера, які обиратимуться через відкритий конкурс.

https://www.facebook.com/UkrainianInstitute