f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вітаємо актрису Ірину БАРДАКОВУ з днем народження!

07.01.2023

Стелла Кломінська

НСКУ, кінознавиця, редакторка, хронологиня

Така вона є - сьогоднішня іменинниця, яка тимчасово мешкає у Швейцарії, ІРИНА БАРДАКОВА — українська акторка, викладач акторської майстерності, ведуча. Член Національної спілки кінематографістів України. Зіграла близько 50 ролей в кіно і на телебаченні. Солістка та продюсер під час зйомок кліпу етнодуету «Пайташки».

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ІРИНО! МИРУ, ДОБРА, УДАЧІ! ТАК ТРИМАТИ!

Iryna Bardakova в місті Saint-Prex, Switzerland. 

Друзі, мене питають як я справляюся з тугою за Україною, з розлукою з рідними, з цим самим складним роком 2022 в моєму житті...

Скажу так, важче ніж було цього року мені ще не було ніколи, як і багатьом з нас, тут ми всі в одному човні. Самий критичний рік. Але і той рік, коли ми пізнаємо себе, на що ми здатні в критичних умовах. Насамперед, я питаю про підтримку і допомогу і не боюся цього. Рік тому, було важко передбачити, що все це буде взагалі.

А справляюся ,бо мені тут не скучно, бо кожен день ще та війна. Інколи читаю, якісь дописи про те, що там якось українці розважаються в Європі і забули про Україну і думаю, боже що у головах цих людей.

По-перше, я справляюся, бо я відчуваю себе тут корисною. Розвивати і розказувати про Україну, українську культуру, організовувати і приймати участь в заходах, що присвячені Україні чи для української громади. Допомагаю чим можу, бо хочу допомагати.

По-друге, я намагаюся зрозуміти швейцарське суспільство, чим воно живе, мені справді цікаво, вчу мови, щоб вміти комунікувати по-спавжньому.

По- третє, я вчуся всьому новому, але не лишаю старе. Як от харчові звички, обов'язково мусить бути борщ і те, що у мене було в Україні ( біг чи спорт), таким чином я створюю відчуття, що дім нікуди не дівся, розмовляю українською вдома з сином і іншими українцями.

Ну і є ще цілий фронт робіт, про які я тут не напишу, але він нікуди не дінеться.

І резюмуючи, я люблю це життя і Україну

https://www.facebook.com/iryna.barda