f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ВОЛОДИМИРУ ЯЦЕНКУ, КІНОПРОДЮСЕРОВІ І ВОЇНУ, - 45 літ!

11.12.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

Володимире, найщиріші вітання!! Перемагать і жити Вам іще років зо ста. Переможно-потужного повернення з війни, із фронту. Спасибі за ратний труд, за те, що захищаєте Україну, усіх нас, кожного з нас. А з тим разом і кіно українське - без Вашої і нашої перемоги його просто не буде, як і України власне.

Хай хранить Вас Господь!

ВОЛОДИМИР ЯЦЕНКО - один із найуспішніших українських кінопродюсерів. Можна сказати, генерал вітчизняної кіноіндустрії, екранно-культурного поступу (а що, подивіться на фото, зроблені кінооператором-генієм Сергієм Михальчуком: хіба не маршальська постава у Володимира?!). Фільми, які продюсував ВОЛОДИМИР ЯЦЕНКО (список неповний):

"Дике поле" (за повістю Сергія Жадана "Ворошиловград"), режисер Ярослав Лодигін. "Атлантида" і "Відблиск" Валентина Васяновича. "Додому", режисер Наріман Алієв "Люксембург, Люксембург", режисер Антоніо Лукіч. "Я і Фелікс", режисер Ірина Цілик.

Кожен із цих фільмів - явище українського і світового (так, про це свідчать призи світових кінофестивалів, відгуки критиків...) кіно. Що то далі буде?! А буде, я знаю точно. Фронтовий, воєнний досвід Володимира вочевидь переплавиться у нові задуми, у нові проекти. Дай-то, Боже!

Фото Сергія Михальчука (який так само на фронті), з його сторінки у ФБ

 

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach