f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

КУЛЬТУРНІЙ СПІЛЬНОТІ ВЛАДА ДАЄ ПОТУЖНИЙ СИГНАЛ: ВИХОДІ СТРОЇЦЦЯ НА ПЛАЦУ, МАРШИРОВАТЬ ТОКІ ПО КОМАНДЄ!

12.11.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

Учора гіпнотизершу Юлію Каждан, призначену новим в.о.гендиректора Довженко-центру, не пустили в приміщення установи. Сьогодні очікувано Юлію замінили інші гіпнотизери - із силових відомств. Шукають компромат на колишнього керівника Довженко-центру (напевно ж це Іван Козленко, надто зухвало поводиться). Нарити компромат - саме таким вочевидь було завдання, поставлене перед Каждан. А магістральнішою метою є залякування сміливців від кіноспільноти - будете голову піднімати, нариємо й на вас. Так що краще не висовуйтесь з окопів.

На фронті по українцях стріляє ворог. А хто по українцях стріляє тут? Протест проти очевидних намірів фактичного нищення Національного кіноархіву владою сприйнято як зневага до неї - в цілому і особисто, скажімо, до пані Кудерчук і тих, хто нею кукловодить. Влада почувається феодалом, а у наш бік адресовано гіпнотичні жести: ви смерди смердючі, крепаки, які мають денно і нощно кланятись і дякувати, що живуть за такого благословенного і щедрого на діяння панства.

Що ж, ми зрозуміли. Не вперше ви з нами так, і не востаннє. Нагадаю одне лишень - коли б усе залежало від влади, путін і путіноїди вже давно б промарширували Хрещатиком. Народ, тільки він рятує, вже вкотре, нашу державу. І притомна частина керівництва, передусім воєнного. Тому не задирайте носа і не нагадуйте, що влада від Бога. Влада - від народу. З яким вам так хочеться повоювати. Програєте, сукині сини і дочки, ох програєте. І не кажіть потім, що вас не попереджали.

У Довженко-Центрі, де розташований найбільший український кіноархів, заявили про проведення слідчіх дій і обшуків.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Центру.

За словами співробітників Центру, до будівлі прийшли представники прокуратури, поліції та Служби безпеки України і проводять обшуки.

"Шукають документи, пов'язані з забудовником", – кажуть у Довженко-Центрі. В коментарі "УП. Життя" відсторонена директорка Довженко-Центру Олена Гончарук заявила, що відбувається силове захоплення підприємства.

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach

Обшуки в Довженко-Центрі: СБУ готує підозру колишньому керівництву

https://life.pravda.com.ua/culture/2022/11/10/251239/