f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ЩО ПЕРЕДУВАЛО РЕЙДЕРСЬКІЙ АТАЦІ НА ДОВЖЕНКО-ЦЕНТР?

10.11.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кінеакадемія

Аналітичний екскурс в недавнє минуле від Івана Козленка

Обертаючись назад, стає очевидним, що той конкурс весни 2021 року (конкурс на посаду гендиректора Довженко-центру.- С.Т.) став доленосним для всієї української гуманітарної сфери. На ньому проявились усі учасники корупційної схеми «віджиму» бюджетних коштів, члени ОПГ Сушко, Карандєєв, Колюбаєв, Кудерчук, Лавренюк, Созановський, та їхні менші посіпаки Берковський та Босак. Ця колоритна компанія за неповні півтора роки рейдернула Держкіно та УКФ (з сумарним річним бюджетом більше 1 млрд. грн.), кіностудії «Кінематека» та «Укркінохроніка» (керувати котрою – також у статусі вічного в.о. - Карандєєв поставив свого партнера по футболу Авраменка, задача котрого – приватизувати майно студії, розташованої на Печерську). Все це відбувалося й триває під омофором всемогутнього «продюсера» Єрмака.

Далі:

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach

Ivan Kozlenko 

Post Angeles

ОПГ ДержКіно

Я не впевнений, що всі уважно передивились годинне відео феєричної зустрічі гіпнотизерки Каждан колективом Довженко-Центр. Крім маси правильних, розумних, справедливих речей там також були висловлені факти, які повертають нас до початку цієї ганебної історії нищення Довженко-Центру: в весну 2021 року, коли відбувся конкурс на посаду директора Центру, який виграла Olena Goncharouk.

Далі:

https://www.facebook.com/ivan.kozlenko

Дух і Літера 

Заява щодо ситуації з Довженко-Центром

Упродовж кількох місяців триває скандальна історія, пов’язана із спробами нинішньої влади, від імені якої виступає Держкіно України, «реорганізувати» Національний центр Олександра Довженка (Довженко-центр). Йдеться про культурну інституцію, яка завоювала любов і повагу тисяч любителів кіно і власне кінематографістів, яка не тільки зберігає скарби національного кіномистецтва, а й активно транслює їх у навколишній, ближній і далекий, соціокультурний космос. Той випадок, коли архів є справді дієвим чинником і учасником сучасного процесу творення культурних цінностей.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=507722584704938&set=a.451922756951588

"Якщо опустити руки – їх ніщо не зупине": коментар юристки про реорганізацію "Довженко-Центру"

https://suspilne.media/312162-akso-opustiti-ruki-ih-niso-ne-zupine-komentar-uristki-pro-reorganizaciu-dovzenko-centru/

"Мінкульт знав про те, що "Довженко-Центр" має бути розділений": Олена Гончарук про реакцію міністра Ткаченка

https://suspilne.media/312250-minkult-znav-pro-te-so-dovzenko-centr-mae-buti-rozdilenij-olena-goncaruk-pro-reakciu-ministra-tkacenka/

"Я НЕ КІНОЛОГ, ЦЕ ХОБІ": НОВОПРИЗНАЧЕНУ В. О. ДИРЕКТОРА ДОВЖЕНКО-ЦЕНТРУ НЕ ПУСТИЛИ В ОФІС – ПОДРОБИЦІ СКАНДАЛУ

https://www.5.ua/kultura/ya-ne-kinoloh-tse-khobi-novopryznachenu-v-o-dyrektora-dovzhenko-tsentru-ne-pustyly-v-ofis-podrobytsi-skandalu-292110.html

"Це не ваше робоче місце": як команда "Довженко-Центру" не пустила Юлію Каждан до будівлі

https://suspilne.media/312278-ce-ne-vase-roboce-misce-ak-komanda-dovzenko-centru-ne-pustila-uliu-kazdan-do-budivli/