f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Держкіно України оголошує конкурс на нового керівника

05.11.2022

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre

Для того, щоб відволікти увагу від призначення "антикризового гіпнотизера" на чолі Довженко-Центру, ДержКіно України через вже традиційні у своїй комунікації ЗМІ поспішно оголошує конкурс на нового керівника.

https://www.unian.ua/society/konkurs-na-novogo-rukovoditelya-centra-dovzhenko-budet-obyavlen-na-sleduyushchey-nedele-12034491.html?fbclid=IwAR3WCx0noOm3VN-4ETuTLf4eyACEJOJ-Z1Weo7yhXe2HRdSnu-ITqPYv4Og

Нагадуємо, що в.о. Директора Довженко-Центру Олена Гончарук відкрито і прозоро перемогла на такому конкурсі ще у 2021 році і лише через бездіяльність Міністерство культури та інформаційної політики України досі не підписала контракт.

Варто зауважити, що Держкіно в усіх публікаціях посилається на результати перевірки. Перевірка була проведена з порушеннями процедури. Відповідними фахівцями Довженко-Центру було складено і надіслано заперечення на акт перевірки, що передбачено процедурою і є важливою частиною перевірки, але Держкіно це заперечення проігнорувало і не врахувало у своїх фінальних висновках.

Надалі дискусія з цього приводу вестиметься в правовому полі, а також у професійних ЗМІ.

Інтертитри: Штурмові ночі (1931) реж. Іван Кавалерідзе