f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Короткометражний фільм «Танець пінгвіна» – посвята Андрію Кузьменку

25.02.2016

Студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого зняли ігровий короткометражний фільм про дитинство лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, повідомив Cultprostir

Сценарій картини «Танець пінгвіна» розповідає про епізод зі шкільного життя захопленого музикою юнака і заснований на спогадах мами співака Ольги Кузьменко, опублікованих у книзі «Моя дорога птаха». 

Роль суворої вчительки, яка не підтримує юний талант, виконала українська актриса театру і кіно Римма Зюбіна. Режисером фільму-присвяти артисту виступив Володимир Кареба, оператором картини став Данило Хомич. Роль Кузьми зіграв Гордій Денисенко.

«Виразне відтворення непоказного побуту ранніх 80-х і болісно знайомої настільки багатьом з тих, хто навчався в радянській школі, атмосфери безправності, беззахисності перед самоуправством маленьких тиранів з учительської дозволяє авторам показати, як захопленість творчістю допомагає нам протистояти несправедливості та знаходити людську гідність», – поділився з Cultprostir кінокритик Олександр Гусев враженнями від фільму.

Андрій Кузьменко – музикант, співак, телеведучий, загинув в автокатастрофі 2 лютого 2015 року.

Cultprostir, 23 лютого 2016 року

Володимир Кареба, 2 лютого 2016 року