f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Відбудеться презентація нової моделі виробництва вітчизняного кінопродукту для масового глядача

06.07.2015

9 липня 2015 року, о 16:30 на території кіностудії FILM.UA відбудеться презентація ініціативи #КіноКраїна, що об'єднала найбільших вітчизняних теле- і кіновиробників.

В рамках заходу кінематографістів, запрошених представників органів влади і громадськість буде ознайомлено із новою дієвою моделлю виробництва вітчизняного кінопродукту для масового глядача, яка, на думку ініціативної групи, має стати визначальною для кіно- і серіального виробництва в Україні.

«Це модель, в яку ми віримо і за яку будемо боротися, – зазначають представники #КіноКраїни. – За нашими оцінками, її впровадження здатне приносити в бюджет країни до 100 млн. доларів на рік, створити тисячі робочих місць в інтелектуальній сфері, розповісти про Україну світові, а українцям – про їхню державу, а також емоційно передати нові соціальні цінності широкому загалу».

#КіноКраїна – нова ініціатива, що об'єднала навколо себе найбільші телегрупи країни (StarLightMedia, Медіа Група Україна, Inter Media Group) і найбільших українських теле- й кіновиробників. «Ми вже довели глядачеві, що розуміємо його та вміємо знімати саме для нього. У нас є досвід та компетенція, що дозволить перетворити українське кіно на ефективну індустрію. Наше кіно буде не тільки розважати, воно буде працювати на користь національної спільноти», – йдеться у заяві #КіноКраїни.

Власна інформація НСКУ