f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Український павільйон у Каннах запрошує до співпраці

05.05.2015

З 13 по 22 травня 2015 року на Кіноринку 68-го Каннського МКФ працюватиме Український національний павільйон.

Цього року його організацією займається команда Київського МКФ «Молодість» спільно з Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» та за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Організатори запрошують вітчизняних кінематографістів взяти участь у роботі Українського національного павільйону. «Оскільки, як багато хто знає, в офіційних програмах фестивалю кіно з України не присутнє, то потрібно хоча б у павільйоні влаштувати належне його представлення. Давайте будемо активними й працюватимемо на імідж країни», – закликають вони. Йдеться про презентацію фільмів, фестивалів та іншу співпрацю.

Контакти організаторів Українського національного павільйону:
molodist.info@gmail.com, тел. (044) 594-10-61

МКФ «Молодість» уклав угоду із Кіноринком Каннського фестивалю про виключне право на оренду павільйону для України 5 березня 2015 року. Державне агентство України з питань кіно виділяє на організацію Українського національного павільйону 200 тис. гривень.

«“Молодість” уклала договір із Каннським кіноринком і отримала дуже хорошу ціну на павільйон. Це в два з половиною рази дешевше, ніж реальна ціна цього павільйону. Крім того, “Молодість” залучає спонсорів, бо ми платимо фактично тільки за сам павільйон. А зменшення оплати за його оренду – це виключно заслуга пана Халпахчі та його високого особистого авторитету і упізнаваності в європейському кіносередовищі», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

7 травня 2015 року, о 12:00 відбудеться прес-конференція «Український національний павільйон на Каннському кінофестивалі».

У прес-конференції візьмуть участь голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, а також представники Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього», режисери, продюсери та інші учасники заходів у рамках Каннського МКФ.

Місце проведення: Культурний центр «Кінотеатр «Київ», зал «Сінематека» (3 поверх)

Акредитація: Богдан Жук, bohdanzh@gmail.com,
molodist.info@gmail.com, тел. (063) 984-99-30

Власна інформація НСКУ