f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Львові відкриється Кіноцентр

12.03.2015

20 березня 2015 року у Львові відкриється Кіноцентр. Його буде створено на базі кінотеатру «Сокіл», що знаходиться на вул. Володимира Великого, повідомляє Катерина Сліпченко, ZAXID.NET.

Кінотеатр був збудований 1978 року і називався «Орлятко». У 90-х роках минулого століття кінотеатр отримав назву «Сокіл». Тривалий час він занепадав, як і більшість львівських кінотеатрів. 18 грудня 2014 року Львівська міська рада реорганізовала його у «Львівський кіноцентр» зі збереженням функціонального призначення. За підсумками конкурсу, на посаду директора було призначено Андрія Породка.

Тепер, не чекаючи фінансування, Андрій Породко взявся за відновлення кінотеатру. Разом з однодумцями він власноруч займається ремонтом та прибиранням в кінотеатрі перед його відкриттям.

«Цього року вперше з бюджету розвитку було виділено 200 тисяч гривень на фінансування кінотеатру. Ми плануємо їх витратити на заміну старих вікон, а також провести перекриття та утеплення даху, провести ремонт фасаду», - розповів Андрій Породко Гал-інфо.

«Я залучив декілька молодих дизайнерів, котрі запропонували зашити стіни ОСБ, стелю пофарбувати білим. Зараз замальовуємо рами вікон чорним кольором. Ми прибрали горище, і виносимо усе сміття», - зазначив Андрій Породко.

Уже було зроблено ремонт у деяких приміщеннях, частину вікон поміняли на сучасні. Також замінили ковролін в кінозалі та придбали нове обладнання для кінопоказів.

Вже 21 березня у новому Кіноцентрі покажуть документальний фільм Джонатана Нардуччі «Заміж за іноземця».

Катерина Сліпченко, ZAXID.NET, 6 березня 2015 року