f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

26 лютого відбудеться презентація кінотеатру українського фільму

23.02.2015

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КІНОТЕАТРУ УКРАЇНСЬКОГО ФІЛЬМУ

26 лютого о 17.00

Дорогі друзі!

Уявіть собі, Вам захотілося подивитися український фільм. До того ж, обрати його з декількох інших українських стрічок, що йдуть цього тижня в кінотеатрі. Уявіть собі київський кінотеатр, в якому йдуть нові українські фільми, три чи чотири сеанси – різних картин, створених у нашій країні за останні два-три роки. І показують  їх не два-три тижні, а ПОСТІЙНО, кілька місяців, змінюючи один одного, аби глядачам було зручно обирати. Ігрові, документальні, анімаційні, збірки короткометражних дебютів. Щоп’ятниці перед сеансом – виступи режисерів, артистів. Кожного четверга – ретроспектива класиків українського кіно, яку представляє кінокритик, що розповідає про творчий шлях майстрів.

Так ось. Ініціативна група кінематографістів, за підтримки Національної Спілки кінематографістів України, разом з комунальним підприємством «Київкінофільм» вирішили створити такий кінотеатр на базі кінотеатру імені Чапаєва, розташованого за адресою: вул. Велика Житомирська, 40.

Репертуар кінотеатру складатимуть близько 50 вітчизняних стрічок, вироблених в останні роки. Більшість з них є переможцями конкурсів проектів Державного агентства України з питань кіно й створені за фінансової підтримки держави.

НСКУ та «Київкінофільм» просять столичну мерію повернути кінотеатру його історичну назву – «Ліра».

Презентація кінотеатру українського фільму «Ліра» відбудеться 26 лютого 2015 року о 17.00.

Після презентації – прем’єра фільму “Люби мене” (Україна-Туреччина).

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40 (Львівська площа), кінотеатр «ім.Чапаєва»

Акредитація для шановних журналістів та представників ЗМІ –
Зубенко Лариса
Контакти:
Тел. 0671585522
videoteka@ukr.net