f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Стрічка «Моя русалка, моя Лореляй» здобула приз на кінофестивалі в Мумбаї

17.12.2014

Картина «Моя русалка, моя Лореляй» режисера Нани Джорджадзе, що знімалася в Одесі з фінансуванням Держкіно України та за участі Росії, здобула приз на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Мумбаї (Індія). Про це повідомляє сайт кінофоруму.

Фільм, який представляв Україну, посів друге місце у номінації «Художні фільми». З переліком інших переможців можна ознайомитися тут.

За синопсисом, головними героями картини виступають 14-річний Федір та 18-річна Нюрка. Їх обох захоплює перше почуття кохання. Мрійлива Нюрка мріє зіграти Анжеліку з улюбленого французького роману. Її любовна історія з Федором теж пов'язана з романом «Анжеліка і король». Федору у своєму житті Нюрка відводить роль Ніколя. Їх історія про те, що у любові немає віку. Чисте почуття з дорослого робить дитину, а дитина миттєво стає дорослим.

Бюджет картини склав 900 тисяч доларів. З них 70% було надано Міністерством культури Росії, а 30% склали приватні інвестиції з боку України.

Мумбаї - місто, відоме індійською кінофабрикою «Боллівуд». Цього року фестиваль тут пройшов всімнадцяте. У програмі міжнародного форуму найширше представлені документальні, короткометражні та анімаційні стрічки.

Нагадаємо, роботу над стрічкою «Моя русалка, моя Лореляй», яку фінансувало Держкіно України, Нана Джорджадзе завершила у березні. У фільмі знялися фронтмен гурту ВВ Олег Скрипка, артист комік-трупи «Маски» Георгій Делієв, репер Сява.

Автор сценарію - Наіля Закаряєва. Оператори - Віктор Ноздрюхін-Заболотний (Україна) та Міхо Квірікадзе (Грузія). Художники-постановники Важа Джалаганія (Грузія) та Віктор Фомін(Україна). Музика гурту Asea Sool. Виробник - кінокомпанія «Вікторія» з Одеси.

«Телекритика»