f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

УСІМ, ХТО ПОЗДОРОВИВ НАШОГО СИНА, АНДРІЯ ТРИМБАЧА, З ЮВІЛЕЄМ - ПОДЯКА!...

30.11.2023

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

...і БОКАЛ ВИНА TRIMBACH! ПОКИ ЩО ВІРТУАЛЬНОГО…

У зв’язку з ювілеєм АНДРІЯ знову порушую питання щодо авторських прав і отримання хоч якихось роялті за продукт нашого родинного ймення.

Не подумайте, що це розиграш чи вигадка - таке вино справді існує! TRIMBACH (вимовляється як ТРИМБАХ, словом БАХ В КУБІ - БАБАБАХ!!!) - найавторитетніший виновиробник в Ельзасі. Це господарство існує з 1626 року (отож бо!). Сьогодні сімейним бізнесом керують Юбер і Бернар Тримбахи, активно беруть участь у справах молодші члени сім'ї Жан і П'єр (ну! а як щоби про свої родичів в Україні подумати? Скільки текстів я публікую, під своїм винопафосним прізвищем, - і все це, виходить так, безплатна реклама ельзаського вина!).

Читаємо далі: Головним завданням винороби вважають збереження респектабельного іміджу сімейного підприємства. Крім того, брати хочуть підняти виноробство Ельзасу на небачений досі рівень.

Треба сказати, що поки вони відмінно справляються зі своєю роботою – вино Trimbach часто називають кращим з кращих. Так, у 2005 році рислінг Cuvee Frederic Emile 2000 по версії журналу The Wine Enthusiast став кращим вином року.

Знаєте ви, що таке вино в протестантському стилі? Саме так висловлюється про своєї продукції Тримбах, найбільший винороб Ельзасу. Спрапвді, вино марки Trimbach має такий цілісний і сильний характер. Це цікаві, виразні білі вина, які не постійно дивують експертів всього світу. Той факт, що Trimbach входить у десятку кращих виробників білого вина, говорить сам за себе.

Виноградники Trimbach розташовані на площі всього в 27 га, середній вік лози близько 35-40 років. Вина «гевюрцтрамінер» і «Рислінг» від Тримбаха – це щось особливе. У володіннях Тримбахів знаходиться кращий терруар для рислінгу, виноградник Clos Sainte-Hune, який дає чудові вина. В господарстві Тримбах свої секрети приготування вина – наприклад, тут ненавидять дубові бочки, а витримують вино тільки у сталевих чанах. Виноград тут збирають, не допускаючи його перезрівання, щоб позбавити вино від залишкового цукру. Тому сухі вина від Тримбаха виходять дивно сильними, свіжими і чистими.

Вина марки Trimbach доводять, що Ельзас – абсолютно особлива виноробна область, яка незабаром може зрівнятися з великими Бордо і Бургундією.

Вина Trimbach відносяться до категорії Grand Cru, хоча на етикетці це принципово не вказується. Купуючи вина Тримбах, ви можете бути впевнені в тому, що купуєте якісний продукт, виготовлений професіоналами зі стажем!

Джерело - https://winestyle.com.ua/wine/trimbach/

P.S. Була у нас з кінорежисером Віктором Олендером комерчеська мрія, з розряду «Дурень думкою багатіє» (не дурень насправді, його псевдо - інтелектуал). Щоби раз на тиждень в кав’ярні Будинку кіно ми ставали за прилавок і торгували однойменними продуктами. Я - вином TRIMBAСH, а він - сиром СТАРИЙ ОЛЕНДЕР (є такий, польського виробництва). Погодьтесь, мали право. Та поки монялись, Віктор почимчикував у кращі світи і кращі кав’ярні у небесних кінодомівках. Я тут поки що, а до реалізації мрії далеченько - так вона й крутиться на горизонті манливо-прожектерськими зблисками.

Може, Андрій наш, зрештою, разом з нащадками Віктора, подумає, як підступитись до багатств, аби який окраєць їхній і до нашої гавані плив. І допливав…

Усім спасибі - ще раз - за поздоровлення! Борімося за мрії - поборемо спротив неодмінно!

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach