f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ТРИ ЗАКОНОПРОЕКТИ ЩОДО КІНО ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ

02.10.2019

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді розглянути три законопроекти (за інформацією депутата ЄВГЕНІЇ КРАВЧУК, заступника голови Комітету).

Перший – № 2035, який ВІДКРИВАЄ СПРАВЖНІХ ВЛАСНИКІВ ПРОВАЙДЕРІВ ЦИФРОВОГО ЕФІРНОГО МОВЛЕННЯ.

Другий документ – № 2036, який стосується Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Він може бути внесений у порядок денний середи, а отже, сподіваюся, що скоро розпочнеться стабільна робота цього важливого органу і будуть призначені нові члени за квотою парламенту.

Нарешті, законопроект № 0896 ПРО ДЕРЖАВНУ ПІДТРИМКУ КІНЕМАТОГРАФІЇ. Чинне законодавство містить термін «КІНОКОМІСІЯ», однак не визначає її правовий статус, порядок утворення та компетенцію. Тому кінокомісії не можуть ефективно працювати.

Законопроект № 0896 усуває цей недолік. Крім цього, він закріплює термін «ДЕРЖАВНА КІНОСТУДІЯ» та надає місцевій владі можливість частково покривати витрати на виробництво фільмів за участю державних кіностудій, що допоможе зробити співпрацю приватних кіновиробників з державними кіностудіями більш вигідною та модернізувати останні.

Сергій Тримбач

НСКУ, Українська кіноакадемія

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBY5sbBo_Da96E_IfcG56a-Hk0Vyh1uJmleE9nPSUSF93yfH9MlwFDvSzTtApooiIo9DzeQyRyObRyw