f y
Національна спілка кінематографістів України

Документи й матеріали

Постанова V пленуму Правління Національної cпілки кінематографістів України Про перспективи розвитку кіногалузі в Україні

01.12.2014

ПОСТАНОВА V ПЛЕНУМУ ПРАВЛІННЯ
НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КІНЕМАТОГРАФІСТІВ УКРАЇНИ

м.Київ                                                                25 листопада 2014 року

Про перспективи розвитку кіногалузі в Україні

         Заслухавши та обговоривши доповідь Голови державного агентства України з питань кінематографії  ІЛЛЄНКА П.Ю. «Про перспективи розвитку кіногалузі в Україні»,   

УХВАЛИЛИ:             

             1. Взяти до відома доповідь Голови Державного агентства України з питань кінематографії  ІЛЛЄНКА П.Ю.  щодо стратегії розвитку кіногалузі в Україні.

         2.  Членам Правління НСКУ  подати   конкретні  пропозиції та побажання щодо проекту стратегії розвитку Секретаріату Правління до 28 листопада ц.р. 

         3. Пленум підтримує Звернення Одеського відділення НСКУ до  Міністра культури України Нищука Є.М., Голови Державного агентства України з питань кіно Іллєнка П.Ю. , Фонду держмайна України з приводу незаконних дій Голови Правління ПрАТ «Одеська кіностудія» Зверєва А.В. по відношенню до членів Одеського відділення НСКУ, які вимушені звертатись до суду для здійснення своїх конституційних прав. Вони виражаються в усуненні перешкод у здійсненні статутної діяльності. Перешкоди полягають в тому, що п.Зверєв особисто та  вибірково підписує одноразові перепустки на територію кіностудії, тим самим створюючи проблеми  для членів Спілки, членів молодіжних творчих об’єднань, журналістів  та представників  інших громадських організацій.

         Неправомірно вимагає подавати йому на затвердження перелік працівників, звіти з питань поточної діяльності, статути, положення та виробничі договори.

         Подібні акції є недопустимими по відношенню до ОВ НСКУ, яке  є самостійною громадською організацією, що ніяким чином не пов’язане з ПрАТ «Одеська кіностудія» та не є  його структурним підрозділом.

         Пленум також підтримує й інші позиції одеських кінематографістів, висвітлені у Зверненні.