f y
Національна спілка кінематографістів України

Проекти

Sergiy Galetiy? до КОБЗАР 2000 - фільм перший - Hard

10.10.2019

ПРЕС-РЕЛІЗ

Вперше в історії українського кінематографа проводиться дослідження з тестування кіносценарію для майбутнього фільму.

Сценарій драми з елементами містики й комедії «Кобзар 2000 – фільм перший – Hard» написав Сергій Галетій на основі оповідань з однойменної книги братів Капранових. На етапі підготовки до його екранізації сценарій, як лауреата цьогорічного конкурсу Українського культурного фонду, було вирішено протестувати. Опитування має на меті дати творцям розуміння наскільки аудиторія зацікавлена в проекті, чи підуть його дивитися до кінотеатру, чи будуть респонденти радити таке кіно своїм родичам та друзям. Разом з цим серія сформованих питань мусить чіткіше зорієнтувати виробників щодо цільової аудиторії проекту, новітності його ідей, і, відповідно, на який ринок можна буде розраховувати.

Для опитування спочатку формується аудиторія. Вона диференціюється за статтю і віком (в межах 18-55 років), з критерієм «частоти споживання кінопродукції в кінотеатрі» не рідше 2-х разів на рік. Використовується комбінований метод дослідження за типом mix-modе surveys: 200 респондентів опитують за допомогою напівформалізованого інтерв'ю face to face і 200 респондентів — через інтернет, у спосіб самостійного заповнення анкет.

Потім, після трьохетапного скринінгу, всі відібрані респонденти отримують для прочитання сценарій. Результати опитування будуть оголошені наприкінці жовтня.

Збірка новел українських письменників Дмитра та Віталія Капранових «Кобзар 2000» вийшла друком 2001 року. З того часу мала 8 перевидань і переклад польською мовою. Написана в стилі сучасної популярної літератури, вона поєднує в собі реалізм з містикою, драму з комедією, еротику із жахами, і розповідає про те, що «відьми існують поряд із мобільними телефонами, вовкулаки та русалки не зважають на наявність автомобілів та бетонних парапетів, а жінки привертають коханих у ті самі способи, що і їхні прабабусі».

Одна з визначних письменниць України, інтелектуалка та літературознавець Оксана Забужко назвала «Кобзар 2000» «класикою сучасного українського масліту, за наявністю чи відсутністю якої «в ТОПі» можна безпомильно судити про того «ТОПу» професійність».

Проект екранізації книги братів Капранових, поданий компанією «Галері Віжн», виграв конкурс УКФ у розділ «підсилення аудіовізуального сектору» і отримав фінансування на девелопмент — режисерську розробку, розробку костюмів і гриму, проведення кастингу і пошуку локацій, розробку комп’ютерної графіки, створення айдентики, переклад сценарію тощо. Режисером майбутнього фільму є Олексій Даруга, оператором — Максим Мельник.

За результатами девелопменту та тестування кіносценарію шляхом опитування наприкінці місяця відбудеться підсумкова прес-конференція.

Додаткова інформація: Продюсер Сергій Галетій тел. 067 209-23-96, E-mail: galeryvision@gmail.com #ЗаПідтримкиУКФ

https://www.facebook.com/groups/417870548822494/?tn-str=*F&fref=gs&dti=417870548822494&hc_location=group_dialog