f y
Національна спілка кінематографістів України

Персоналії

Одуденко Владлен Володимирович

Владлен (Влад) Володимирович Одуденко (нар. 16 січня 1975, Київ, УРСР) — український художник-постановник театру і кіно. Член Європейської Кіноакадемії, Національної спілки художників України, член Української Кіноакадемії.

Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2021 року за фільм «Атлантида».

Народився 16 січня 1975 року у Києві. У 1991—1994 роках навчався в Художній школі імені Тараса Шевченка.

У 2000 році закінчив Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (театрально-декораційне відділення живописного факультету; педагоги — Д. Д. Лідер, А. А. Бурлін, О. В. Бобровніков).

З 2003 року — член Національної спілки художників України. 2009 року за рекомендацією Міжнародної конфедерації спілок художників, стажувався в Cite internationale Des arts[fr] (Городок мистецтв, Франція, Париж).

З 2016 року — член Європейської Кіноакадемії. З 2017 року — член Української Кіноакадемії.

2010 року — номінований на премію «Телетріумф» — художник-постановник телевізійного фільму / серіалу, за фільм «Паршиві вівці».

У 2017 увійшов у «шорт-лист» на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка за фiльм «Брати. Остання сповідь» (твори допущені до 3-го конкурсного туру). 2018 року номінований на премію «Телетріумф» — художник постановник телевізійного фільму / серіалу, за фільм «Тато Ден».

2018 року номінований на національну кінопремію «Золота дзиґа» Української кіноакадемії як найкращий художник-постановник («Рівень чорного»).

У 2019-му році став лауреатом кінопремії «Золота дзиґа» як найкращий художник-постановник за фільм «Дике поле».

У 2020-му році став лауреатом кінопремії «Золота дзиґа» як найкращий художник-постановник за фільм «Захар Беркут».

Далі:

Фільмографія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Одуденко_Владлен_Володимирович