f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано новий трейлер фільму «Казка про гроші»

20.09.2017

19 вересня 2017 року Державне агентство України з питань кіно презентувало новий трейлер фільму Олесі Моргунець-Ісаєнко «Казка про гроші».

Фільм-казку за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день» було створено Національною кіностудією художніх фільмів імені О. Довженка за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Проект фільму «Казка про гроші» став одним із переможців Другого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку розміром 11 млн. 911,3 тис. грн., що становить 100% вартості виробництва.

Режисер-постановник – Олеся Моргунець-Ісаєнко, продюсер – Олесь Янчук, автор сценарію – Віктор Гресь, оператор-постановник – Євген Кирей, директор – Олена Бородянець, композитори – Оксана Моргунець і Максим Паламарчук, автор і виконавиця пісень – Ірина Скрипнікова, художник по гриму – Тетяна Татаренко, художники-постановники – Микола Власов і Максим Кунець.

В ролях: Андрій Ісаєнко, Олександр Кобзар, Анастасія Карпенко, Михайло Кукуюк, Костянтин Костишин, Дмитро Суржиков, Микола Боклан та інші.

Зйомки фільму проходили в Києві та в Національному музеї народної архітектури і побуту України («Пирогів»).

У фільмі розказана історія про жахливу людську пожадливість, скупість і скнарість. Про лихварів, дармоїдів та підлабузників, про ледарів, пияків та рясоносців. Але перш за все – про справжнє кохання, відданість і самопожертву. «Шукайте з нами відповідь на таке, здавалося б, просте питання – що ж ті кляті гроші роблять з людьми?!» – закликають автори фільму.

10 вересня 2017 року стрічку було представлено на 5-му Індійському фестивалі кінофільмів, де «Казку про гроші» було відзначено Почесною згадкою журі.

Українська прем’єра картини відбудеться цієї осені.

Власна інформація НСКУ