f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано другий трейлер фільму «Межа»

14.09.2017

14 вересня 2017 року було презентовано другий трейлер фільму Петера Беб’яка «Межа» —  історії контрабанди на словацько-українському кордоні.

Фільм створено за підтримки Держкіно України.

Режисером є Петер Беб’як, який за цей фільм отримав нагороду за найкращу режисуру в основній конкурсній програмі одного із найвідоміших світових кінофестивалів — у Карлових Варах.

«Межа» протягом серпня 2017 року лідирувала у словацькому прокаті, встановивши рекорд ще після першого вікенду. Бокс-офіс фільму вже становить 1 млн. 467 тис. євро, що є визначним показником для Словаччини.

«Сьогодні ми презентували офіційний трейлер стрічки, чим наблизили всю Україну до великої прем’єри і старту національного кінопрокату «Межі». Наш фільм має шалену популярність у словацьких глядачів. І, насправді, ми впевнені, що й українцям наше кіно дуже сподобається», — каже продюсер фільму Андрій Єрмак.

«Межа» зібрала аншлаги на закритому показі фестивальної версії стрічки в Одесі та презентації в Ужгороді. З особливим захопленням про кіно відгукуються Закарпатці. Адже «Межа» — це реальна історія, що відбувалаться саме на кордоні України і Словаччини.

Міжнародною дистрибуцією кінострічки займається провідний лондонський сейлз-агент «Film Republic». Прокат фільму планується також у Чехії та в Туреччині. Уже зараз фільм має більше ста запрошень до участі у міжнародних фестивалях і кіноринках Америки, Азії, Індії та всієї Європи.

Українським дистрибутором кінокартини є компанія «UFD». Прем’єра запланована на 22 жовтня 2017 року у рамках прологу КМКФ «Молодість». У широкому українському прокаті фільм з‘явиться вже 16 листопада цього року.

У стрічці знялися відомі українські актори: Станіслав Боклан, Римма Зюбіна, Олександр Піскунов, Володимир Геляс, Макар Тихомиров, Євген Лібезнюк, а також знамениті словацькі актори: Томаш Машталір, Емілія Вашаріова, Анди Гриц, Зузана Фіалова та Крістина Канатова.

За офіційною інформацією