f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано тізер 3D-анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня»

19.07.2017

18 липня 2017 року було презентовано тізер 3D-анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня», що створюється за підтримки Держкіно України.

Виробництво картини здійснює студія Animagrad (FILM.UA Group). Анімаційний фільм створюється за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Режисер — Олександра Рубан.

Національна прем ’єра першого тізера фільму відбулася під час Літнього кіноринку 8-го Одеського МКФ.

Концепцію тізера розкрила продюсер проекту Ірина Костюк: «Наш тізер швидше атмосферний, аніж сюжетний. Його завдання — занурити глядачів у незвичайний лісовий світ Мавки, познайомити аудиторію з головною героїнею та показати її магічний зв’язок із природою. Хочу також відзначити деякі унікальні «фішки» проекту: тату Мавки у вигляді язичницьких рун, які починають світитися від чарівної музики Лукаша, унікальне вбрання, створене самою природою (а насправді — ретельно продумане Ольгою Навроцькою), і, звичайно ж, музику від «ДахиБрахи», в основі якої — народна українська пісня-веснянка. Цей саундтрек — один із головних компонентів нашого тізера, багато в чому завдяки йому вдалося передати автентичність і глибину душі всього майбутнього проекту. Ну і, щоб було зрозуміло, що у фільмі буде й гумор, — у нас фігурує невеликий гег з Котожабом».

Для режисера Олександри Рубан цей повнометражний 3D-анімаційний фільм є дебютом.

Кінопроект став переможцем 9-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно.

Автори сценарію фільму – Ірина Костюк та Анна Коваль, продюсери – Ірина Костюк, Анна Коваль та Єгор Олесов.

Сума державної фінансової підтримки – 24,5 млн. грн., загальна вартість виробництва фільму – 98,8 млн. грн.

Офіційна інформація