f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

8-ий Одеський МКФ презентував іміджевий ролик

01.07.2017

8-ий Одеський міжнародний кінофестиваль, що відбудеться з 14 по 22 липня 2017 року, представив іміджевий ролик видання.

Ідею та сценарій нового промоційного ролику розробили режисер Ігор Стеколенко і креативна команда генерального телевізійного партнера ОМКФ – телеканалу “Україна”, що підтримує Одеський кінофестиваль вже більше 6 років.

“Створення кожного іміджевого відео – це складний творчий процес: необхідно зняти міні-фільм, а це означає – знайти форму, в якій за кілька десятків секунд буде передано унікальну атмосферу Одеського кінофестивалю, – каже Юлія Сінькевич, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю. – Ми дуже хотіли, щоб саме Ігор Стеколенко став режисером нашого ролику, тому що він володіє особливим творчим баченням і дуже тонко відчуває настрій Одеського кінофестивалю. Особисто для мене це новий, унікальний і захопливий досвід”.

“Я із задоволенням погодився взяти участь у створенні іміджевого відео для Одеського міжнародного кінофестивалю. Працювати з Ейданом було дуже легко – він невимушено приміряє на себе будь-який образ і активно бере участь в роботі над характером персонажа. Часом це навіть було схоже не на знімальний процес, а просто на гарне проведення часу. Так і має бути на знімальному майданчику”, – коментує Ігор Стеколенко.

Одеса – місто з унікальною атмосферою, що завжди надихало найкращих кінематографістів на створення нових шедеврів. Саме тут з’явились на світ такі фільми, як “Броненосець "Потьомкін"” Сергія Ейзенштейна, “Людина з кіноапаратом” Дзиґи Вертова та багато інших. Тут також знаходяться легендарні Потьомкінські сходи, що отримали від Європейської кіноакадемії статус “Скарб європейською кінокультури”, та славетна Одеська кіностудія, де створили сотні кінострічок. Тому в центрі сюжету промоційного ролику 8-го ОМКФ – актор та Одеса, що допомагає йому вжитися в нову роль.

“Під час створення сценарію ми ставили перед собою задачу передати атмосферу перебування нашого героя в Одесі: показати, як він накопичує враження і збирає образи для того, щоб вжитися в свою нову роль. Фінал ролику лишається відкритим, але головна ідея полягає у тому, що кожен знайде своє кіно на прийдешньому кінофестивалі”, – коментує Роман Шома, креативний директор телеканалу “Україна”.

Відеопродакшн нового іміджевого ролику здійснила компанія Pronto Film. Головним героєм відео став ірландський кіноактор Ейдан Тернер (“Хоббіт”, “Полдарк”, “І нікого не стало”, “Тюдори”).

У ролику Ейдан Тернер грає самого себе – актора, що перебуває в пошуку творчого піднесення і нових вражень. Саме за цим він приїхав до Одеси – одного з найкінематографічних міст України, що насичене особливим колоритом та унікальною кіноатмосферою. За сценарієм Ейдан Тернер готується до виконання нової ролі, спостерігає за людьми, збирає типажі, а головне – шукає натхнення для втілення нового образу.

“Для мене було за честь стати частиною фестивалю, я був дуже радий пропозиції знятися в проморолику. Не дочекаюся, коли знову повернусь до Одеси в липні, щоб побачити результат спільної роботи на великому екрані, а також подивитися фільми”, – ділиться своїми враженнями від зйомок актор.

Офіційна інформація