f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

«Тарас. Повернення»: фільм про найближчу людину

25.06.2017

Подаємо сюжет «ВідеоТеКи» зі знімального майданчика фільму «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка.

Художня стрічка фільмувалася понад рік в Одесі, Білгород-Дністровську та Мангистауській і Алматинській областях у Казахстані. Останні епізоди фільму творча група вирішила відзняти у київській фортеці «Косий капонір».

Стрічка розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його помилував особисто цар Олександр II. Проте, військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти Тараса Шевченка про це й видавати указ про звільнення. Більш того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, щоб поет залишився тут назавжди.

Ролі у фільмі виконують: Борис Орлов (грає Кобзаря), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акинет Оринтай.

Вихід картини на широкі екрани заплановано в березні 2018 року.

Художній фільм «Тарас. Повернення» створюють Продюсерський центр «ІнсайтМедіа», Одеська кіностудія та Tanaris Production (Казахстан) за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«ВідеоТеКа», 17 червня 2017 року