f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Опубліковано трейлер художнього фільму Олесі Моргунець «Казка про гроші»

11.05.2017

10 травня 2017 року було опубліковано трейлер повнометражного дитячого художнього фільму Олесі Моргунець «Казка про гроші».

Фільм-казку за мотивами повісті Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день» було створено Національною кіностудією художніх фільмів імені О. Довженка за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Проект фільму «Казка про гроші» став одним із переможців Другого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку розміром 11 млн. 911,3 тис. грн., що становить 100% вартості виробництва.

Режисер-постановник – Олеся Моргунець, продюсер – Олесь Янчук, автор сценарію – Віктор Гресь, оператор-постановник – Євген Кирей, директор – Олена Бородянець, композитори – Оксана Моргунець і Максим Паламарчук, автор і виконавиця пісень – Ірина Скрипнікова, художник по гриму – Тетяна Татаренко, художники-постановники – Микола Власов і Максим Кунець.

В ролях: Андрій Ісаєнко, Олександр Кобзар, Анастасія Карпенко, Михайло Кукуюк, Костянтин Костишин, Дмитро Суржиков, Микола Боклан та інші.

Зйомки фільму проходили в Києві та в Національному музеї народної архітектури і побуту України («Пирогів»).

У фільмі розказана історія про жахливу людську пожадливість, скупість і скнарість. Про лихварів, дармоїдів та підлабузників, про ледарів, пияків та рясоносців. Але перш за все – про справжнє кохання, відданість і самопожертву. «Шукайте з нами відповідь на таке, здавалося б, просте питання – що ж ті кляті гроші роблять з людьми?!» – закликають автори фільму.

Власна інформація НСКУ