f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано трейлер фільму Зази Буадзе «Червоний»

01.03.2017

22 лютого 2017 року було презентовано трейлер фільму Зази Буадзе «Червоний», інформує Держкіно.

Кінопроект «Червоний» став одним із переможців Сьомого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Спільне виробництво стрічки здійснили продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та литовська кінокомпанія ATRBOX за підтримки Держкіно України.

Автором сценарію фільму є Андрій Кокотюха, режисером – Заза Буадзе, продюсери – Володимир Філіппов (Україна) та Кестас Драздаускас (Литва). Загальна вартість виробництва картини становить 20 млн. грн., половина – за рахунок Держкіно.

«Червоний» – це гостросюжетна історико-пригодницька драма. В основу сценарію стрічки ліг однойменний роман Андрія Кокотюхи, який у 2012 році отримав спеціальну відзнаку «За найкращий історико-патріотичний твір» від Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Екранізовано третю частину роману, яка розповідає історію двох українців, котрі воювали за батьківщину по різні боки барикад: вояка УПА Данила Червоного та радянського льотчика Віктора Гурова. Каторжники зустрічаються у радянському концтаборі і вперше в історії ГУЛАГу підіймають там повстання.

Зйомки картини розпочалися 10 березня 2016 року і відбувалися у Кривому Розі.

Як зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, тема «Червоного» є надзвичайно важливою. Фільм «розкриває образ нового українського героя, здатного кидати виклик обставинам, долати перешкоди і зрештою – перемагати. Стрічка зроблена якісно і розрахована на широку глядацьку аудиторію, тож сподіваємося на вдалий прокат».

На широкі екрани «Червоний» вийде 24 серпня 2017 року. (Інформація про те, хто буде дистриб'ютором стрічки, поки що відсутня. – НСКУ).

За інформацією Держкіно