f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано офіційний трейлер документального фільму «Перша сотня»

17.02.2017

15 лютого 2017 року на Українському стенді Європейського кіноринку в Берліні було презентовано офіційний трейлер повнометражного документального фільму «Перша сотня», що створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

Проект цього фільму став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Автори фільму – Ярослав Пілунський, Юрій Грузінов та Юлія Шашкова; продюсер – Анна Капустіна. Виробництво картини здійснює компанія «Альбатрос Коммунікос Україна». 

Стрічка розповідає про громадських активістів Революції Гідності, які пройшли тяжкий шлях з перших днів Майдану. Пройшли крізь надії та розчарування, мужність та зрадництво, крізь війну, кров та сльози, втрати та перемоги, але зберегли свою честь і гідність. 

Як зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, «на Українському стенді Європейського кіноринку було представлено цілу низку кінопроектів, але особливу увагу привертав до себе саме трейлер фільму «Перша сотня», що створюється за підтримки Держкіно». 

Нагадуємо, що 16 листопада 2016 року Держкіно уклало з компанією «Альбатрос Коммунікос Україна» контракт про надання фільму «Перша сотня» державної фінансової підтримки розміром 1 989 325 грн., що становить 50% загальної вартості фільму.

Подаємо трейлер документального фільму «Перша сотня».

Офіційна інформація