f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Петро Порошенко: Я роблю все можливе для повернення в Україну Олега Сенцова

03.03.2016

2 березня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №77/2016 «Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка».

Серед п’ятьох цьогорічних лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка – засуджений Росією режисер Олег Сенцов. Під час вручення Шевченківської премії чотирьом лауреатам Президент висловив впевненість в тому, що Олег Сенцов обов’язково повернеться в Україну.

«Я переконаний, такий день, коли Олег Сенцов повернеться з російської неволі, обов’язково настане», – заявив Петро Порошенко та побажав Олегу Сенцову від усіх українців якнайшвидшого повернення. «Ми всі його дуже чекаємо. Я роблю для того все можливе, і вірю в торжество справедливості», – заявив Президент.

«Сучасна Росія переплюнула Радянський Союз. За «совєтів» людей у насильницький спосіб позбавляли радянського громадянства, тепер же, навпаки, силоміць проголошують російськими громадянами, українських патріотів. Олег Сенцов був, є і буде громадянином України, причому великим її громадянином», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що боротьба за Незалежність України триває: «Десятки, сотні українських патріотів сьогодні перебувають у полоні і неволі лише за те, що відстоюють територіальну цілісність Української держави, борються за свободу України. Серед них – і кінорежисер Олег Сенцов».

Офіційне Інтернет-представництво Президента України, 2 березня 2016 року