f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Голова Держкіно Пилип Іллєнко про підсумки 2015 року в кіно

08.01.2016

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко в ефірі ДТРК «Культура» підбив підсумки 2015 року в українському кіно.

У бесіді з Дариною Бойко голова Держкіно торкнувся широкого кола питань, розповівши про державну підтримку українського кінематографа, законодавчу реформу галузі, розвиток вітчизняного телевізійного виробництва, популяризацію українського кіно за кордоном та перспективи виходу національних фільмів у вітчизняний кінопрокат у 2016 році.

Зокрема, Пилип Іллєнко зазначив, що найближчим часом буде завершено виробництво трьох стрічок, які отримали державну фінансову підтримку. На його думку, фільми «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка, «Казка старого мельника» Олександра Ітигілова та «Моя бабуся Фанні Каплан» Олени Дем’яненко мають усі шанси вийти у кінопрокат майбутньої осені. Найближчим часом розпочнуться перемовини із дистриб’юторами.

Також у 2016 році очікується прем’єра нової стрічки Мирослава Слабошпицького «Люксембург», створюваної у масштабній ко-продукції. Пилип Іллєнко зазначив, що Держкіно вже майже повністю виконало свої фінансові зобов’язання перед виробниками фільму.

Подаємо відео інтерв’ю голови Держкіно.

Редакція сайту НСКУ

ДТРК «Культура», 6 січня 2016 року