f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

«Дивись на себе! / ?z??e baq!». Фільм про Джамалу на Євробаченні

07.09.2020

hromadske

Через авантюрний задум медіабосів до складу української делегації на пісенному конкурсі "Євробачення" в Швеції проникає рудобородий дивак. Телекамери залишились у Борисполі, а бородань усе знімає й знімає: в літаку, автобусі, ліфті, гримерці, на сцені, каруселі, паромі, гей-вечірці, коментаторській кабінці Globen Arena і навіть двічі – уві сні. Суворі швецькі комуністи, настирливі російські журналісти, Кіркоров і Лазарєв, геї-євреї... Все це – gonzo-мюзикл Богдана Кутєпова.

Поряд з тролінгом і жартами, фільм розкриває Джамалу як звичайну людину зі своїми людськими турботами й переживаннями, яка просто хоче бути щасливою. Зрештою, "Дивись на себе!" – це кілька кумедних або чуттєвих історій, які трапилися з героями в Швеції й Україні.

"Özüñe baq!" - сталий вираз кримськотатарською, який означає "Look at yourself!", "Смотри на себя!". Це звучить як виклик і провокація, та означає "нам своє робити". Вислів закликає не коситись на сусіда, не зважати на рейтинги, не переживати через прогнози букмекерів про 12-те місце, а лише гідно робити свою справу. У фільмі прозвучали музичні композиції понад 40 авторів.

Автор висловлює подяку Громадському, UA:Першому та команді Джамали

https://www.youtube.com/watch?v=zFprh3cxIJ4