Їжа в радянському кіно. Чому історики вважають це ключем до розуміння нас самих
29.05.2021
"Губит людей не пиво", "Икра заморская, баклажанная", " Вася, тараньку" – чи звертаєте ви увагу, що їдять чи п'ють герої фільму? Особливо, якщо це радянський фільм. Разом з доктором історичних наук Оленою Стяжкіною ведуча ефіру на Радіо Культура Олена Брайченко розбиралася, як радянські режисери зображали їжу і чому це питання цікавить істориків.
Олена Стяжкіна наразі готує книгу "Смак радянського: їжа та їдці в мистецтві життя й мистецтві кіно". Вона присвячена не лише харчуванню у кінематографі, а й тіньовому харчовому ринку, який був в СРСР і "годував" номенклатуру, їжа якої різко відрізнялася від меню пересічної радянської людини.
Далі: