f y
Національна спілка кінематографістів України

Книги

Вийшла книга Наталії Мусієнко «Мистецтво Майдану»

14.11.2015

Вийшла книга мистецтвознавця Наталії Мусієнко «Мистецтво Майдану». У дослідженні систематизовано мистецький креатив революційних протестів, що його уклали мистецтво плакату, фотографія, скульптура, живопис, музика, театр, кіно, література, поезія, перформанс.

Перша презентація книги відбулася у Вашингтоні у Міжнародному центрі підтримки науковців імені Вудро Вілсона. «Приємно дуже було вручити один з перших екземплярів Славкові Вакарчуку. Шикарний дизайн зробив Мар’ян Лунів», – написала Наталія Мусієнко 12 листопада.

13 листопада про мистецтва, представлені під час Революції Гідностії, їхній карнавальний і трагедійний характер і, власне, підготовлене дослідження Наталія Мусієнко говорила у програмі «Голос Америки». Подаємо відео інтерв’ю.

Наталія Мусієнко – старший науковий співробітник Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, кандидат філософських наук, член НСКУ та Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI. Вона є автором ідеї та куратором присвяченої Майдану мандрівної виставки українських художників, яка з успіхом презентується в різних містах України та США.

Власна інформація НСКУ