f y
Національна спілка кінематографістів України

Книги

Вийшла монографія Володимира Миславського «Формування умов українського кіновиробництва у 20-ті роки»

13.11.2015

У Німеччині видано монографію Володимира Миславського «Формирование условий украинского кинопроизводства в 20-е годы» (Saarbrücken: LAP LAMBERT Academic Publishing, 2015, 120 с.).

У книзі досліджено процеси формування та становлення в Україні кіновиробництва – на Ялтинській, Одеській та Київській кінофабриках, виробництва кінообладнання, а також «цеху музичної кіноілюстрації» в роки нової економічної політики, коли радянська влада не могла уповні підтримати галузь кінематографії, а Всеукраїнське фото-кіно управління, розпочавши свою діяльність майже без допомоги держави, налагоджувало кінороботу. У монографії використано численні публікації в українській та російській пресі 1920-х років.

Монографія «Формування умов українського кіновиробництва у 20-ті роки» – це третя частина тетралогії кінознавця, кандидата мистецтвознавства, члена НСКУ Володимира Миславського, яку присвячено українському кінематографу 1920-х років. Раніше цього року було видано книги «Формування кінофікації та кінопрокату в Україні. 1922–1930» та «Державне управління українською кіногалуззю у 20-ті роки. Становлення ВУФКУ. 1922–1930».

Власна інформація НСКУ